Sorry, registratie is beëindigd.

Iedereen wil het beste voor zijn kind. MJD organiseert daarom een serie van vier bijeenkomsten voor migrantenvaders over opvoeden.


  • Datum: 26/09/2020 01:00 PM - 26/09/2020 04:00 PM
  • Locatie Leonard Springerlaan 3, Groningen, Netherlands (Kaart)
  • Meer informatie: MJD Groningen

Beschrijving

Iedereen wil het beste voor zijn kind. MJD organiseert daarom een serie van vier bijeenkomsten voor migrantenvaders over opvoeden.

  • Tijdens de eerste bijeenkomst gaan vaders met elkaar in gesprek over de manier waarop zij zelf zijn opgevoed. Hoe kijk jij terug op je eigen opvoeding? Wat heb je gemist? Wat heb je meegenomen naar de opvoeding van je eigen kind(eren)?
  • Tijdens de tweede bijeenkomst wordt er gefocust op de rol van de vader in de opvoeding. Welke rol neem jij op dit moment in? Ben je hier tevreden mee? Ben jij je bewust van jouw rol in de ontwikkeling van je kind(eren)?.
  • Tijdens de derde bijeenkomst staat het onderwerp afstemming tussen ouders in de opvoeding centraal. Wat is de rolverdeling tussen de moeder en vader in het gezin? Zijn beiden betrokken bij de opvoeding? Wordt er met elkaar gesproken over normen en waarden? Zitten jullie op één lijn?
  • Tijdens de vierde bijeenkomst wordt er aandacht besteed aan het verschil tussen opvoeden in het thuisland en in Nederland. Maar ook tussen de verschillende leefgebieden van het kind (thuis, school, straat, online).

Bovenstaande informatie vind je hierbij ook in het Arabisch en Tigrinya en is te zien via onderstaande video’s.

>> Video Gesprekken over opvoeden – Arabisch
>> Video Gesprekken over opvoeden – 
Tigrinya

De tweede bijeenkomst is op zaterdagmiddag 26 Sep om 13.00 uur en vindt plaats aan de Leonard Springerlaan 3.
Graag vooraf aanmelden via e-mail: 
betrokkenvaderschap@mjd.nl of met onderstaande aanmeldbutton. Aan de bijeenkomst zijn geen kosten verbonden.