07 Dec
07Dec

By George Arakel:

"Dit is Aghyad. Ik wil graag iets vertellen over hem. Ik heb hem namelijk vandaag ontmoet.

Aghyad is 22 jaar. Hij is een vluchteling uit Syrië. Hij is nog maar 2 jaar en 3 maanden in Nederland en hij studeert nu al aan de hogeschool in Groningen. Hij geeft zelfs les op de mbo, hij traint leraren in interculturele communicatie en hij zet zich in voor lotgenoten die hebben moeten vluchten uit hun thuisland. Zijn droom is om een eigen consultancy bedrijf te hebben later. Dat was zijn droom al voordat hij vluchtte van de bommen die zijn land opblazen.

Ik ben erg versteld geraakt van de energie en positieve houding van Aghyad, terwijl hij zijn vaderland mist en zijn familie nog in Syrië zit. Zo jong, zo veel meegemaakt en toch zoveel kracht en energie. Bijzonder!!

Hij is zelfs uitgeroepen door een multinational als "Hero" en hij heeft het niet geaccepteerd. Toen ik vroeg waarom niet zei hij "ik doe wat nodig is om te overleven. Ik wil pas Hero genoemd worden als ik echt iets heb betekend voor de wereld". Wat een bewondering heb ik voor hem gekregen. Daarom heb ik Aghyad gevraagd om onderdeel te worden van mijn theatershow. Omdat ik vind dat verhalen als die van Aghyad verteld moeten worden omdat dit de werkelijkheid is die niet genoeg verteld wordt! Props naar Aghyad de Hero!"