Sorry, registratie is beëindigd.

  • Datum: 12/09/2018 07:00 PM - 12/09/2018 10:00 PM
  • Locatie Energieweg 10, 9743 AN Groningen, Netherlands (Kaart)
  • Meer informatie: De Wolkenfabriek

Beschrijving

Woensdag 12 september Documentaire avond met twee docu's.

In opdracht van de Gemeente Groningen hebben Esther Poort (interviews) en Bart Nieuwold (cameraman) de documentaire “Nieuwe Stadjers” gemaakt.

In Groningen wonen veel statushouders. Statushouders zijn asielzoekers die als vluchteling zijn erkend.

In de documentaire vertellen 5 statushouders enthousiast over hoe vrijwilligerswerk hen geholpen heeft om in de Nederlandse maatschappij te integreren.

Vrijwilligerswerk heeft geholpen om in contact met andere mensen te komen en Nederlands te leren en weer toekomstdromen te hebben.

Bij het maken van deze documentaire zijn Esther en Bart zeer onder de indruk geraakt van wat deze mensen allemaal te vertellen hebben.
Inspirerend
Dat is wat het is.

Wij hebben er in ieder geval vertrouwen in dat de documentaire een bijdrage kan leveren om nieuwkomers, maar ook inwoners van Groningen te stimuleren om oa vrijwilligerswerk te gaan doen.

De docu wordt ingeleid door Esther Poort, , ook zullen een aantal mensen die in de documentaire aan het woord komen bij deze premiere aanwezig zijn, en kunnen we naderhand nog met elkaar in gesprek.

De tweede docu van de avond is een compilatie van Joel Saez over een aantal theater methodes die hij gebruikt in zijn jarenlange theaterwerkzaamheden in Cuba.

Joel Saez is 12 en 13 september te gast in de Wolkenfabriek en deelt die dagen zijn passie en kennis van en voor theater,
Hij vindt het leuk om veel mensen te ontmoeten en samen met hen een mooie middag en/of avond te bouwen..


Duur: 20 minuten, per docu.
Aanvang: 19:00.
Entree: Gratis.

Heb je trek? Yamen zie je niet alleen in de docu ‘nieuwe stadjers’, maar ook live in de keuken, en maakt heerlijke Syrische hapjes.

Facebook event page: Click here.