04 Jan
04Jan

In 2017 voerde Labyrinth een grootschalig veldwerk project uit voor het onderzoek ‘Syriërs in Nederland’. Dit onderzoek werd uitgevoerd in opdracht van het Sociaal en Cultureel Planbureau.

In het voorjaar van 2019 zal Labyrinth de tweede wave van dit onderzoek uitvoeren. Meer informatie over het laatste onderzoek kun je vinden in het rapport dat werd gepubliceerd door het Sociaal en Cultureel Planbureau (SCP).

Voor de uitvoering van het veldwerk is Labyrinth, ter versterking van haar team, opzoek naar nieuwe enthousiaste interviewers die het Arabisch dialect uit (de regio van) Syrië kunnen spreken. Vind je het leuk om met mensen te werken en om in bij een maatschappelijke onderzoek betrokken te zijn? Zie je jezelf een teamlid van ons interviewer team en herken je jezelf in onderstaande omschrijving? Meld je je aan door het onderstaande formulier in te vullen: Aan het eind van het aanmelding formulier wordt je ook verzocht om je CV te uploaden.

Omschrijving

Als interviewer bij dit project neem je “face to face” interviews met Syrische statushouders. Voordat je een interview af kan nemen benader je de respondenten (meerdere malen) aan huis. Deze werkzaamheden vragen om bepaalde vaardigheden. Zo is het belangrijk dat je respondenten op een vriendelijke en enthousiaste manier kan overtuigen om mee te werken aan het onderzoek. Verder is het belangrijk dat je representatief, beleefd en oprecht overkomt, vertrouwelijk met informatie kan omgaan en zorgvuldig vragenlijsten kan invullen.

Als interviewer deel je zelf je tijd in. Je zal vaak in de avonduren en weekenden op pad gaan omdat dan de meeste mensen thuis zijn. Vanwege deze werkwijze is het belangrijk dat je flexibel bent en daarnaast ook goed je eigen administratie bij kan houden. Labyrinth biedt hier een digitale tool voor, enige technische vaardigheden zijn dus ook van belang!

Onze ideale kandidaat:

  • Beschikt over HBO/WO werk- en denkniveau.
  • Kan het Arabisch dialect van Syrië spreken.
  • Heeft affiniteit met maatschappelijke vraagstukken (vragen over arbeidsmarkt, onderwijs, integratie, leefbaarheid, etc.).
  • Is communicatief en sociaal vaardig.
  • Is nauwkeurig en zorgvuldig.
  • Is in staat een eigen administratie bijhouden.
  • Is flexibel inzetbaar.
  • Ervaring met het afnemen van interviews is een pré

De procedure

Wij zullen uit de aanmeldingen de geschikte kandidaten selecteren. Deze kandidaten zullen eerst telefonisch worden benaderd voor een kort gesprek. Indien wij naar aanleiding van dit gesprek een positief beeld van je hebben, nodigen wij je uit voor een groepssollicitatie.

Na de groepssollicitatie wordt het interview team samengesteld. Als je hier onderdeel van gaat uitmaken volgt er nog een interview- en projecttraining. Heb je vragen? Je kan natuurlijk altijd contact met ons opnemen. Bel naar 030 – 262 71 91 en vraag naar Wassim Mahmoud.


voor meer informatie, klik hier.